Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/euroimotbg/www/root/news.php:1) in /home/euroimotbg/www/root/_lang.php on line 3

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/euroimotbg/www/root/news.php:1) in /home/euroimotbg/www/root/_lang.php on line 3
Недвижими имоти - София, Варна, Бургас - euroimot.bg
 
Contacts Facbook

Бързо търсене на имот

Площ от: до: м2
Цена от: до:
 

Aтрактивни имоти в www.euroimot.bg и www.mobile.euroimot.bg

Aтрактивни имоти в www.euroimot.bg  и  www.mobile.euroimot.bg


Новини от investor.bg

Имението Neverland на Майкъл Джексън може да бъде продадено

Имотът на 210 км от Лос Анджелис се оценява на до 50 млн. долара

Прочети още...

ЦИЕ печели от съживяване на интереса към бизнес имоти

Най-голям ръст на инвестициите в бизнес имоти в региона се наблюдава в Румъния – близо 300% на годишна база

Прочети още...Новини


ЦИЕ печели от съживяване на интереса към бизнес имоти

Най-голям ръст на инвестициите в бизнес имоти в региона се наблюдава в Румъния – близо 300% на годишна база

Инвестициите в бизнес имоти в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) през първото полугодие са нараснали с 15% спрямо същия период на миналата година до 2,5 млрд. евро, сочат данни на консултантската компания CBRE, цитирани от World Property Channel. В тази сума не е включен пазарът в Русия.

Най-голям ръст на инвестициите в бизнес имоти се наблюдава в Румъния – близо 300% на годишна база. Трябва да се отбележи обаче, че повишението е спрямо много ниски нива на активност. Това може да се обясни с продължаващите ниски лихвени нива, растящите средства, които институционалните инвеститори отделят за имоти, относително високата доходност и очакванията за стабилен икономически ръст в идните години.

Ð’ Чехия и Унгария също са отчетени значителни повишения на инвестиционните обеми – съответно 36% и 35%. Тези две страни бяха облагодетелствани от трудностите, които много инвеститори срещат при търсенето на подходящи продукти в Полша. Липсата на предлагане там е оказала положително влияние върху пазарите в съседните страни, които освен това предлагат и по-атрактивна доходност в момента.

Въпреки тези повишения Русия и Полша продължават да доминират при инвестициите в бизнес имоти в региона. Заедно те формират над 60% от инвестиционния обем с 1,2 млрд. евро и 1,1 млрд. евро съответно.

Полският пазар продължава да привлича значителни инвестиции, а местната икономика се завръща към растеж след леко забавяне през последните тримесечия. Полша постепенно се превръща от нишов пазар в една от ключовите инвестиционни локации в Европа. 

В Русия обаче се наблюдава спад от близо 60% на инвестиционния поток през първите шест месеца на година, което в голяма степен се обяснява с напрежението между страната и Украйна, но отразява също и необичайно високата активност при сделките през първото тримесечие на 2013 г.

„Инвестиционният пазар в ЦИЕ продължава да печели от подновения интерес на традиционните инвеститори в региона, но напоследък към пазара се насочват нови източници на глобален капитал. Полша остава доминиращ пазар, като там се сключват много сделки и прогнозата е за общо увеличение на обемите до края на 2014“, коментира данните Мак Атуел, директор „Капиталови пазари“ за ЦИЕ в компанията.

В България инвестициите в бизнес имоти се очаква да достигнат около 130 млн. евро тази година, прогнозира миналата седмица изпълнителният директор на Forton Михаела Лашова.

По статията работиха: Десислава Попова, редактор Петър НейковCopyright © 2011. EUROIMOT Ltd. All rights reserved.
+359 2 495 8888; +359 2 496 8888
+359 878 966 576; +359 878 966 578

Web design by webstart.bg, Web development & SEO by Design Force Ltd., Sofia, Bulgaria